Kuvateksti


Osteopatiaa vauvalle, taaperolle, nuorelle? Kyllä!

Monesti uskotellaan itselleen, että tämä itkuisuus kuuluu vauva-aikaan ja ei tätä unettomuutta kauan kestä. Harvoin muistetaan, että kaikelle tälle on mahdollisesti syy.
Esimerkiksi korvatulehdukset ovat usein pienet vauvojen riesana, kärsivät usein koliikista, pulauttelusta, joita voidaan hoitaa vaihtelevalla menestyksellä perinteisen lääketieteen keinoin.

Osteopatia jonka tavoitteena on edesauttaa kehon omaa parantumisprosessia ovat monet lapsiperheet saaneet apua. Lasten osteopatiasta voi olla apua mm. seuraavien ongelmien hoidossa:

  • Vauvojen yleiset ongelmat, kuten koliikki, pulauttelu ja oksentelu, itkuisuus ja univaikeudet
  • Astma ja allergiat
  • Infektioherkkyys
  • Käytöshäiriöt (ADD, ADHD ja oppimisvaikeudet (dysleksia)
  • Syntymätraumat
  • Toistuvat ja krooniset korvatulehdukset

Kattavalla alkuhaastattelulla kartoitamme lapsen tilanteen ja samalla tutustutaan lapseen ja luodaan luottamusta pieneen potilaaseen. Hoito tehdään aina lapsen tahdissa ja koskaan hoitoon ei pakoteta. Hoito voidaan tehdä jopa lapsen istuessa vanhemman sylissä. Lasten osteopatiassa käytetään tekniikoita, jotka ovat erittäin hellävaraisia ja tehokkaita. Lapsen keho on hyvin herkkä, joten normaalitilaan palautumiseen riittää hyvin kevyet ja ohjaavat tekniikat.

Hoidon päätavoitteena on normalisoida kudosten aineenvaihdunta ja tasapainottaa kehon eri osien liikkuvuudet. Kun toimintaa saadaan tehostettua kudoksissa, hermostossa, suolistossa ja verenkierrossa on kehollakin paremmat edellytykset tulla terveeksi. Pyrimme osteopatialla tukemaan kehon normaalia kehitystä.

Osteopatialla voidaan hoitaa myös vauvojen epämääräistä itkuisuutta, joka usein tulkitaan koliikiksi tai refluksiongelmiksi. On mahdollista, että vauvojen itkuisuuden syynä olisi päänsärky.

Hoitojen avulla voidaan usein tukea parantumista, mutta toki ei osteopatialla pystytä parantamaan kaikkea. Lasten osteopatia hoitaa koko kehoa ja ihmistä, ja pyrkii tekemään sen mahdollisimman hellävaraisesti ja kehoa kuunnellen.


Tässä video DO Robert Fullford haastattelluun. Toki, video vaatii paljon ymmärtämistä osteopatian perusteista, mutta tästä voi myös saada tietoa ja pientä ymmärrystä lasten hoitamiseen kun kyseessä esim. korvatulehdus. Itse en käytä sähköistä vibraatio laitetta.